Lär dig flyga helikopter

Låt din dröm gå i uppfyllelse

Bli helikopterpilot

Att flyga är en alldeles speciell känsla, som inte går att jämföra med något annat. Att känna helikoptern lyfta från marken och veta att den kan ta dig precis vart du vill.

Vi skräddarsyr din flygutbildning

Vi är stolta över att kunna erbjuda en flygskola till dig som vill lära dig att flyga helikopter. Grundutbildningen ger dig PPL-licens, Private Pilot Licence, som ger dig rätt att flyga helikopter för privat bruk. När du har mer flygerfarenhet kan du också få en CPL-licens, Commercial Pilot Licence, och arbeta som professionell pilot.

PPL-pilotutbildningen består av cirka 50 timmars flygning samt en lärarledd teoridel som sker hos vår partner Flygteoriskolan i Västerås. Hur du väljer att lägga upp dessa timmar är helt upp till dig. Vi anpassar utbildningen helt efter hur du vill lägga upp den, hur mycket tid du har att lägga på utbildningen och hur snart du vill ha din pilotlicens.

Marknadens vanligaste helikoptertyper

Vilken helikopter vill du lära dig att flyga? Vi har möjlighet att anpassa utbildningen så att du får certifikat för att flyga marknadens båda vanligaste helikoptertyper: Bell 206 och R44. Alla våra flyglektioner utgår från norra Storstockholm.

Drömmer du om att lära dig flyga helikopter?

Kontakta oss, så lägger vi upp en plan för din pilotutbildning.

The personal airline with the highest level of service